A 10 legütősebb fitt pohárkrém nyárra

2016. június 25.

Miért ajánlom ezt a desszertet? Egyrészt, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Másrészt, nagyon jól mutat. Tehetsz bele gyümölcsréteget, csokis proteint, chia magot, útifű maghéjat, cukkinit vagy avokádót - amit csak szeretnél. Így lesz a pohárkrémünk egészséges és energiát adó. Ne felejtsem el, be is hűthető!poharkrem.jpg

1. Bounty pohárkrém

 Hozzávalók (3 pohárnyihoz)

- 10 dkg kókuszreszelék (én zsírtalanítottat használtam)

- 1 dl hideg víz

- 1, 5 dl kókusztejszín (hideg)

- 1 tk konjac liszt

- 3 dkg étcsoki (nálam 90%-os, cukormentes)

- 30 g csokis protein

Elkészítés

A kókuszt mákdarálóban porrá aprítottam. Hozzáadtam a vizet, és elkevertem. Nagyon gyorsan felveszi a kókusz és egy sűrű krém lesz belőle.

A tejszínt habbá verjük a konjac liszttel, majd a kókuszos részhez forgatjuk.

A csokit felolvasztjuk. 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük a proteint, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, ha kell még pár evőkanálnyi vízzel hígítjuk, hogy ne legyen annyira sűrű.

A rétegezés a következő: csoki az aljára (kicsit szétkentem az oldalán, hogy oldalról is látszódjon), erre a kókuszhab, majd a tetejére szintén csoki, és díszítésnek mehet rá kókuszforgács.

2. Csokipuding útifű maghéjjal

 Hozzávalók (1 pohár)

- 1,5 dl kókusztej (vagy másféle tej)

- 3 kiskanálnyi útifű maghéj

- 1 kiskanál cukrozatlan kakaópor

- 2-4 kiskanál édesítő (ízlés szerint több/kevesebb)

Elkészítés

A hozzávalókat vegyítjük, majd 15 percig félretesszük. Ezalatt az útifű maghéj szépen megszívja magát, puding állagú lesz. Tetszés szerint díszítjük. Készülj fel, rendkívül laktató.

B verzió: A kókusztejet kiválthatod tejsavóprotein és 1,5 dl víz keverékével is.

 33243_csokis-gesztenyes-poharkrem_n-201510170754.jpg

3. Karamellizált banános pohárkrém

Hozzávalók (2 főre)

- 1 banán

- 30 g karamellás, kávés vagy fahéjas proteinpor

- 2 ek. kókuszreszelék

- 1 kiskanál rumaroma

- 1/2 kiskanál fahéj

- 8-10 szem eper + a díszítéshez

- 1 dl tejszín habbá verve (elhagyható, de így fincsibb)

Elkészítés

A banánt összeturmixoljuk, majd egy serpenyőben felmelegítjük és rumaromával egy kicsit főzzük. Ettől a hőkezeléstől a banán édeskésebb lesz és kicsit sűrűsödik is a massza. Beleszórjuk proteint, fahéjat és a kókuszt. Homogénre keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd egy kanálnyit a sűrű masszába forgatunk. Az epret apróra vágjuk.

A desszertet rétegezzük: egy pici tejszín, a krém, eper és a tetejére ismét tejszín. Tetszés szerint díszíthető eperrel.

4. Avokádós csokimousse

Hozzávalók (2 adag)

- 1 nagyobb, érett avokádó

- 1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan, holland)

- édesítő tetszés szerint, nálam egy evőkanál eritrit

- díszítésnek pisztácia és reszelt fehér csoki

Elkészítés

Botmixerrel összepürésítjük a hozzávalókat, ha kell még adunk hozzá kakaót vagy édesítőt és mindenfélével megszórva tálaljuk. Lehet különleges fűszerekkel is bolondítani.

5. Epres nyers túródesszert

Hozzávalók 2 adaghoz:

Túrókrém:
200 g zsírszegény túró
2 dl kókusztejszín
2-3 ek bio citromlé
bio citrom héj
Vanília kivonat
Eritrit ízlés szerint
1tk útifűmaghéj

Epres réteg:
200 g eper
1 ek citromlé
2-4 ek eritrit
1 ek Útifű maghéj

Díszítéshez pár szem eper

Én két szép whisky-s pohárba szervíroztam.

Kettéosztottam a túrókrémet, egy fakanállal vájtam lyukat a krém közepébe, teljesen a pohár aljáig. Beletöltöttem az eperzselét, a maradékot simán elterítettem a krém tetején. Pár szem felezett eperrel tálaltam.

poharkrem02.jpg
6. Citromos-bazsalikomos panna cotta

 Hozzávalók (2 főre)

- 2 dl kókusztejszín (cocomas)

- 1 dl víz

- 2 evőkanál eritrit

- 5 nagy levél bazsalikom

- fél kiskanálnyi vaníliaaroma

- 3 lap zselatin

- 1 nagy bio citrom

- 1 dl víz

- 5 ek eritrit

- 1 ek méz

-2 tk konjac liszt

Elkészítés

A tejszínt és a vizet felmelegítjük az édesítővel, az összevágott bazsalikommal, valamint az aromával. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd a forró keverékbe önjük. Átszűrjük, és két kisebb pohárba adagoljuk.

Hűtőben tartjuk, míg 4-5 óra alatt megdermed.

A tetejére a citromból kinyert citromlével, vízzel, konjac liszttel és édesítővel összeturmixolt citromzselét készítünk, bazsalikommal díszítjük.

7. Csokis chiakrém

 Hozzávalók

- 2 evőkanál chia magliszt

- bő egy deci víz

- 1 jó púpos evőkanál csokis protein

- 1 ek eritrit

- 1 tk natúr kakópor

- díszítésnek: pirított kókuszpehely és reszelt étcsoki

Elkészítés

Összekeverjük az összetevőket, és egy botmixerrel pürésítjük. Akkor jó, ha selymes állaga van. Ekkor egy nagyobb vagy két pici pohárba adagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább fél órára, de pihenhet nyugodtan egy éjszakát is.

Tetszés szerint bármivel megszórhatjuk tálalás előtt.

8. Eper-rebarbara kompót vaníliakrémmel

Hozzávalók (1 főre)

- 10 dkg eper (ha egy kicsit összetörjük hamarabb sziruposodik)

- 10 dkg rebarbara (nálam ez egy fél szár volt)

- eritrit ízlés szerint (nálam 4 ek)

- 15cg tejsavó protein egy pici vízzel krémesre keverve, vagy 1 ek görög joghurt

- vaníliaőrlemény

Elkészítés

A rebarbarát felkarikáztam, majd elkezdtem megpárolni. Pár perc után hozzáadtam az epret és az eritritet, pár csepp citromlével. Langyosan vagy teljesen kihűtve is nagyon finom.

Vaníliás joghurttal vagy proteinkrémmel is tálalható.

9. Kakaós cukkinikrém

Hozzávalók

  • 300 g cukkini

  • 40 g eritrit

  • 3 evőkanál nyers kakaópor

  • 30 g (egy adag) csokis fehérjepor

  • fél teáskanál konjakliszt

  • 1/2 dl víz

Elkészítés

A cukkinit karikára vágtam, és egy kis vizet aláöntve, fedővel lefedve megpárolva. Mikor megpuhult, hozzáadtam a többi hozzávalót, és botmixerrel krémesítettem. A konjakliszt nagyon szépen besűríti.

mint-chocolate-chia-pudding.jpg
10. Chia mag puding friss gyümölccsel

Hozzávalók (2 adag)

Elkészítés

A mandulatejet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a chia magot, a kókuszreszeléket, az eritritet, és az apróra vágott epret. Elkeverjük, és a hűtőbe tesszük éjszakára.

Reggeliz kis tálakba szedjük, ízlés szerint friss idénygyümölccsel dekoráljuk, és azonnal fogyaszthatjuk.

Próbáljátok ki valamelyiket, vagy variáljatok kedvetekre!

 

Ma is egy motiváló gondolattal búcsúzom:

"Minden, ami megtörténik, annak oka van. Akár jó, akár rossz. És lehet, hogy nem hisszük el, de igenis fordulhat a kocka!"

(Hosszú Katinka)

 

 

(Kép forrás: Unspash;.com ; Mindemegette.hu; Ötletforrás: Vöröskaktusz diétázik, Fitt konyhatündér és a saját receptoldalam.)

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

 

Ha tetszett, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!

fitmindpicilogo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr558838618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->