Serpenyős fitness pizza

2016. június 04.

A pizzát nagyon sokan szeretik, de van aki fogyókúra vagy allergia miatt nem eheti. Az a jó, hogy otthon is elkészíthető, úgy ahogy te szereted vagy eheted. És még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá ebben a  melegben. Ma elhoztam nektek az én kedvenc pizzámat. Lesz benne fehérje por, mert az izmoknak nagyon fontos. Ha ennek nem vagy nagy rajongója, helyettesítheted teljes kiörlésű liszttel, vagy gluténmentes változatokkal.

pizza_1.jpg

TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

3 db tojás fehérje
25 g szójafehérje izolátum
1-2 ek sómentes vegeta (natura vega-mixet használok, só és burgonya sincs benne) 
2-3 db szárított paradicsom
pici tengeri só, bors, őrölt kömény
2-3 ek víz

Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egy krémes, csomómentes gofritészta szerű masszát kapjunk.
Egy tapadásmentes serpenyőben leheletnyi kókuszolajon, fedő alatt sütjük az egyik oldalát.

Miután már késznek ítéled, egy ügyes, gyors mozdulattal fordítsd át.

FELTÉT:

A feltét opcionális, én a következőket használtam:

natúr paradicsomszósz
bors, oregánó, bazsalikom
1 kis paradicsom
2 szelet zsírszegény füstölt sajt
1 tk magkeverék (lenmag, szezámmag, zabpehely,  árpapehely, napraforgómag)
jégsaláta
balzsamecet

Míg sül, kend meg a tetejét natúr paradicsomszósszal, szórd meg a fűszerekkel. Karikázd fel vékonyan a paradicsomot, fektesd a szószra, csíkozd rá a sajtot, és még süsd egy percig fedő alatt.

Ha megolvadt a sajt, csúsztasd az egészet egy tányérra és szórd meg friss, darabold jégsalátával, és pár csepp balzsamecettel.

Mennyei ízvilág!

Jó étvágyat hozzá!

pizza.jpg

Bablena Hajnalka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr578778968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->