Clafoutis - az egyszerű és nagyszerű süti

2016. április 30.

A clafoutis (ejtsd: klafuti) a francia konyha találmánya. Nem túl édes, könnyed, gyümölcsös desszert. A név jelentése: megtölteni. Magyarul tejes piteként is rábukkanhatunk hasonló receptre.

klafuti.jpg

Hideg és esős idő volt a héten, így elővettem a kedvenc őszi sütijeimet. Szilvával szoktam tölteni ezt a finomságot. Az eredeti recept magozatlan cseresznyével készül. Nyugodtan használhattok almát, vagy a tavaszi kedvencet - végül is tavasz van –, az epret.

Kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak. A tészta bekeverése mindössze öt perc, háromnegyed óra múlva pedig kivehetjük a sütőből az illatozó, egészséges finomságot, ami reggeliként is kiváló, de ebéd utáni könnyű desszertnek sem utolsó.

 

Low-carb szilvás clafoutis:

 

HOZZÁVALÓK / 4 adag


4 db tojás
2 evőkanál kókuszliszt
150 ml zsírszegény natúr joghurt
6 ek fehérjepor (én vaníliásat használtam)
10 dkg szilva
4 tk eritrit (ízlés szerint több vagy kevesebb)

 

ELKÉSZÍTÉS
A tojást krémesre keverjük fehéredésig, majd az összes hozzávalót belekeverjük - a gyümölcs kivételével.
A krémet 4 kisebb tálkába vagy egy nagy piteformába töltjük, majd a tetejére szórjuk a szilvát.
Egy tepsit megtöltünk félig vízzel, és ebbe helyezzük a pitét, ami azért szükséges, hogy a massza ne száradjon ki a sütőben, hanem egyenletesen „pudingszerűre” süljön.
160 fokon előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, közben arra figyeljük, nehogy kiszáradjon.

Eritrit porral és mandulaszirommal díszítettem.

 

Bon appétit!

 

Bablena Hajnalka

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr148674764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->