Mirko Reich: „Egy erős nőtől a férfi nem lesz gyengébb.”

2016. március 27.

Palotás Petra mosolygós, szép arca előttünk van még, habár már hét éve Hamburgban él, így ritkán látjuk a tévé képernyőjén. Boldog feleség és anya. Kislánya iskolás lett ősszel. Férje, Mirko Reich, számítástechnikai szakember. Arról faggattuk, hogyan segítheti társát a kiteljesedésben egy sikeres férfi, hogy közben a család harmóniája is megmaradjon.

focim_1.JPG

Mi fogott meg Petrában?

A korábbi kapcsolataim eléggé klasszikusak voltak, az ismerkedések is: egy haver barátjának az ismerőse, ahogy az lenni szokott. Petránál ez másképp történt, minden más volt, leginkább a lány, akibe beleszerettem. Internetes szerelem a miénk (nem véletlenül született meg Petra Előbb-utóbb szerelem című regénye). Szerencse – ha van ilyen –, hogy egy német oldalon egymásra akadtunk. Lenyűgözött a stílusa, a humora, a kedvesen provokáló, szemtelen reakciói. Egy ideig fotót nem is láttam róla. Hamar elcsábultam, amikor pár nap után kiderült, hogy egy gyönyörű nő a levelezőtársam. Ez nyilván nem rontott a helyzeten.

Tudtad, hogy sikeres műsorvezető, mindig megújul és karriert épít. Nem zavart, hogy a klasszikus női szerepeknél többre vágyott?

Nem, soha nem zavart, hogy egy sikeres nőre akadtam, még akkor sem, ha első hallásra az én munkáim unalmasnak tűnnek az ő projektjeihez képest.
Mindig büszke voltam rá, nem fékezném semmiben. Az ő döntése volt, hogy kislányunk születése után ilyen intenzitásban elmerüljön az anya szerepben. Amikor megismertem, akkor is csodáltam őt, most sem tudnék jobb édesanyát elképzelni. Rengeteg időt szentel a kislányunknak, emellett mindig talál olyan új szakmai vagy művészi kihívásokat, amelyekben sikeresen kiteljesedhet, ilyen az írás vagy a tortakészítés. Ismét bővítette a szakmai palettáját, hamarosan tanárnőként dolgozik, németet oktat majd külföldieknek. Nagyon büszke vagyok Petrára.

edesanya.JPG

A szüleidnél milyen mintát láttál?

Szerencsém van, mert a szüleim olyan példát mutattak nekem, amelyet - ha nem is tudatosan –, de magam is célként tűztem ki. Olyan társat kerestem, aki érzelmileg és szellemileg is tökéletes partner. Sok mindenben hasonlítunk, a különböző vélemények pedig további gondolatcsatákra adnak lehetőséget, amikből tanulhatunk.

Petra édesanyja távol él, van aki besegít neki a munkás hétköznapokban?

Petrának, sok anyukához hasonlóan, kevés segítsége van a hétköznapokban. Édesanyám szerető nagymama, de nagyon elfoglalt, a feleségem anyukája pedig Budapesten él, így nem tud annyit velünk lenni, amennyit szeretne. Soha nem volt bébiszitterünk, a kert és a ház gondozása is Petrára marad. Persze, mint minden több fronton helytálló nő, néha ő is besokall. Hétvégenként besegítek neki, de ilyenkor időt kell szakítani a feltöltődésre is. Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, a harmonikus otthon és család nagy kincs. Vigyázni kell rá, ez segít átvészelni a nehéz időszakokat, amelyekben akadt már bőven részünk.

Egymásra mikor jut idő?

Csak hétvégenként jutna idő egymásra, ezt viszont szeretjük a kislányunkkal együtt eltölteni. Jó lenne többször kimozdulni kettesben, talán ebben az évben sikerül.

Mit tanácsolsz a férfi társaknak, hogyan támogassák az „erős” nőt?

Tanácsként csak annyi: egy erős nőtől a férfi nem lesz gyengébb. Ráadásul, akad majd az életben épp elég pillanat, amikor – különböző okokból – ez az erős nő, vigyázó, óvó gyengédségre vágyik. Ilyenkor kell résen lennünk, és észrevennünk ezeket az időszakokat.


A cik megjelent a Mix Online oldalán is.

Az interjúsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg. 

logok.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr438529650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->