Bármennyire hihetetlennek tűnik, még azok a személyi edzők is esznek gombócot, akik nagyon ügyelnek az alakjukra. Na jó, azért van itt egy kis csavar. Nem mindegy, milyen gombócot. :-)
Hoztam egy könnyű, fehérjedús verziót az egyik kedvenc desszertünkből. Kis gyümölcsöntettel megbolondítva.
Hozzávalók:
Gombócok:
250 g zsírszegény túró
40 g vaníliás proteinpor - csak, ha nem vagy proteinpor ellenes! :-)
2 tk. konjac liszt
1-2 ek víz (amennyit a proteinpor miatt szükséges hozzáadni)
eritrit és citromlé ízlés szerint
Panír:
eritrit
lenmagliszt
fahéj
Elkészítés:
A gombócok hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 15-20 percre betesszük a hűtőbe pihenni, hogy kellemesen megszívhassa magát a konjac liszt. Így egy masszívabb, jól formázható anyagot kapjunk.
Ezalatt elkészíthetjük a nyers gyümölcsszószt. Ez nálam a hűtőben talált málnából, áfonyából és egy almából állt. Mindent megmostam, megpucoltam, meghámoztam. Majd turmixgépbe tettem őket.
Két-három evőkanál eritritet felolvasztottam egy kevéske forróvízben, és a turmixhoz adtam két teáskanál konjac liszttel. Nekem még volt itthon elfekvőben egy tasakos, erdeigyümis fehérjeporom, azzal még megbolondítottam a szószt. Ezután helyet cserélt az öntet és a gombóc alap a hűtőben.
A túrós masszából egy evőkanál mennyiségű adagot kiveszünk, megformáljuk, majd ugyanígy teszünk a massza többi részével is.
A panír hozzávalóit, ízlés szerinti arányban összekeverjük, és ebben hempergetjük meg a gombóckáinkat.
A nyers, hideg gyümölcsszósszal lesz igazán isteni!
És a heti, lelki útravalóm nektek:
A sikerem titka abban rejlik, hogy soha nem adtam fel semmit, és nem kerestem a kifogásokat.
(Florence Nightingale)
(Fotó: gasztroblogok.hu)
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon, Instagramon és Pinteresten!