Az ünnepi hétvége különleges sütit kíván. Eldöntöttem, profiterolt készítek - kicsit másképp. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók:
(36 darabhoz)
• 2 dl víz
• 6 dkg kókuszzsír
• 16 dkg Dia-Wellness sütőliszt liszt vagy zabpehelyliszt
• 1 csipet só
• 3 tojás
A krémhez:
• 1 cs vaníliás pudingpor (Dia-Wellness főzés nélküli)
• 1 cs csokis pudingpor (Dia-Wellness főzés nélküli)
• 4 dl zsírszegény tej vagy víz
Elkészítés:
1. Egy nagyobb fazékban felforraljuk a 2 dl vizet. Belerakjuk a kókuszzsírt és a sót. Ha felolvadt a kókuszzsír, egyszerre beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, míg összeáll.
2. A tűzről levéve még melegen egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön jól elkeverjük (ha már nem nyúlós-ragacsos, jöhet a következő tojás).
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanálnyi halmokat rakunk, egymástól kb. 3 cm távolságra, mert jól megnőnek.
4. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, 15 percre. A sütő ajtaját ne nyissuk ki! Ezután 170 fokon további 10 percig sütjük.
5. A pudingot tejjel jó krémesre keverjük (én kétfélét készítettem: 2dl vaniliás pudingom, és 2dl csokis pudingom lett).
Azért ajánlom a Dia-Wellnes pudingot, mert egy adagban annyi kalória van, mint egy adag natúr joghurtban, de ez a kalóriacsökkentés az ízélményen egyáltalán nem ront, sőt! És még valami, nagyon könnyű elészíteni: csak keverd össze és kész! ;)
Itt a B verzió, az extra diétás alternatíva kedvéért: használj protein pudingos tölteléket!
6. Ha kisültek a fánkok, a kalapjukat levágjuk és megtöltjük krémmel, vagy akinek van otthon krém töltő fecskendője, annak vágni se kell csak simán megtölteni a fánkocskákat a fincsi krémmel.
Jó étvágyat, és szép hosszú hétvégét!
személyi edző és táplálkozási tanácsadó
bablena.hajnalka@gmail.com
Ha tetszett, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)
HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!
HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!
Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!