Gyereknapra csomagold be magad!

2017. május 27.

Gondolkodtál azon, hogy gyereked hogyan szereti, hogy szeresd? Mi az Ő szeretetnyelve? Mikor szárnyal, mikor örül önfeledten?focimcsomag.jpg

Amikor együtt töltötök minőségi időt? Amikor csak Ő és Te léteztek csöndes meghitt légkörben? Vagy esetleg, akkor amikor simogatod, érinted? Amikor szorosan összebújtok? Vagy az elismerő szavak azok, amik viszik Őt az önfeledt szárnyalás útján?

Lehet, hogy az apró ajándékok teszik boldoggá. Amikor valami olyan apró ajándékot kap, amire akár nyíltan vagy titkon már nagyon régóta vágyik. Lehet, hogy ezzel érzi, hogy anya és apa gondolatolvasó és szereti.

Lehet, hogy a gyermeked tettekben értékeli és érzi, hogy szerethető. Olyan cselekedetben, ami az életét könnyebbé teszi.

Érdemes megnézni, hogy gyermekednél melyik a leghangsúlyosabb szeretetnyelv, vagy a fent említettek közül mely kombinációkkal érzi magát szeretve és egyben biztonságban.

A szeretet egy olyan érzés, aminek megléte önbecsülést ad, pozitív önértékelést és azt az életérzést, hogy megérdemlem a jót. Ha a gyermek a saját szeretetnyelvén keresztül kapja a szeretet, nem kell érte harcolnia később az életben, nem kell keresni olyan embereket és helyzeteket, akik ezt pótolhatják. Az energia nem pótláskeresésre, hiánybetöltésre és az emberi játszmákra megy el, hanem lesz ereje élni, önálló történetet írni, élvezni az emberi lét  minden percét.

erezd_magad.jpg

Ha ezeket végiggondoltad, akkor keresd meg mi az, aminek a gyermeked örülne, amivel a legjobban tudod közvetíteni neki, hogy szereted, hogy fontos, hogy egyedi és megismételhetlen.

Ezt rakd bele egy ajándékcsomagba a gyermekednek! 

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy Neked mi a szeretnyelved. Te mikor érzed magad szeretve? Egyáltalán szeretve érzed-e magad a környezeted által?

Jó együttlétet, jó csomagolást!   

 

(Ihletforrás: Gary Chapman Az öt szeretetnyelv című könyve; Fotók: Pinterest)

 

Balázs-Szivák Brigitta

viselkedéselemző

 

Ha tetszett, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!

fitmindpicilogo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr112545317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása