Stílusfalatkák nőknek!

Villáminterjú a stílus és protokoll szakértőivel

2017. április 27.

"A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra." (Kim Cattrall)

focim_stilus.jpg

Hogyan találhatod meg azt a STÍLUST, amiben KITELJESEDHETSZ? Mit tegyél vagy vegyél fel, hogy erősítsd az ÖNBIZALMAD? Hogyan jön át az a bizonyos KISUGÁRZÁS? Mik az öltözködés írott és íratlan szabályai?

A villáminterjúban hasznos tanácsokat kaptok.

A stílus és protokoll világában jártas szakembereket kérdeztem.

Dr. Bittó Renáta

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének külső és belső PR kapcsolatokért felelős alelnöke, protokoll szakértő, jogász, coach, oktató és tréner.

stilusrenta.jpg

Suha Dóra

Szabadúszó stílustanácsadó, valamint egy magyar divatcég vezető stylistja.

stilusdora.jpg

Mi motivált benneteket a pályaválasztásban?

Renáta: Három dolog szerencsés kombinációja; azaz a személyiségem, a családi háttér, illetve a családi minta mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy támogató, "együtt-gondolkodó" hivatást válasszak.

Mindig is azt láttam magam előtt, hogy az udvariasság, a jó modor, a másokkal történőkommunikáció milyensége a kapcsolataink minőségének záloga.

Dóri: Mindig is szerettem öltözködni és figyelemmel követni a divatot.

Azzal a tudással, amit megtanultam lehetőséget látok arra, hogy utat mutassak a hölgyeknek saját stílusuk felfedezéséhez, kialakításához. Elsősorban segíteni akartam a nőknek, ez volt az alapvető motiváció. Fontos számomra, hogy olyan szemléletet nyújtsak, amit nem is gondolnak önmagukról.

Örömmel tölt el minden tanácsadás után azt látni, hogy sokkal jobban elfogadják magukat, megbékélnek önmagukkal, ráébrednek milyen női energiákat tudnak felszínre hozni.

Milyen önbizalomnövelő praktikáitok vannak?

Renáta: Teljes mértékben tudok azonosulni azzal a kijelentéssel, hogy "a ruha teszi az embert", hiszen szemmel láthatóan és saját magunk által is érezhetően mások vagyunk tornacipőben, mint magassarkúban; mégis talán ami a legfontosabb, az a kisugárzásunk.

Ehhez pedig igen nagy adalékul tud szolgálni a MOSOLY. Mindenki számára a nap 24 órájában rendelkezésre áll, sőt nem is kell külső befogadó fél sem hozzá; magunkra is mosolyoghatunk, sőt először leginkább magunkat kell(ene) megajándékozni ezzel az egyszerű, de nagyon hatásos módszerrel, hogy aztán másoknak is bátran tudjunk adni belőle. A viszonzás garantáltan nem marad el.

Dóri: Igen van, számomra nagyon fontos, hogy minden nap elégedetten és magabiztosan tudjak tükörbe nézni. Ehhez saját praktikáim pl.: előre kitalálom este a következő napi ruha szettemet, mindig van rajtam egy minimális smink, a hajamat is rendezetten viselem, tehát a külsőmre maximálisan annyi időt fordítok, ami nekem éppen arra elég, hogy magabiztosabb legyek már reggel elinduláskor.

A másik praktikám, hogy soha nem mondok magamra negatív véleményt! Harmadik, ha esetleg látom hogy borongós az idő, direkt színes ruhát, felsőt, vagy esetleg rúzst használok, hogy a kedvem megmaradjon a pozitív tartományban.

Véleményetek szerint mitől lesz valaki sikkes?

Renáta: Ha az illető személy az önazonosságát (külcsíny és belbecs) megfelelő módon tudja igazítani a kommunikációs közeg helyszínéhez, abban lévő szereplőihez és ezáltal egyfajta - többszörös - összhang keletkezik.

Dóri: Azt gondolom, hogy egy titok létezik a külsőnket illetően, ami nagyon fontos a ruháinkat ékszereinket, kiegészítőinket magabiztosan kell viselni! Ez a legnagyobb kulcsa a kisugárzásunknak! 

stiluskisebb.jpg

Az életetekben milyen szerepet tölt be a nőiesség?

Renáta: Hasonlóan a többi nőtársamhoz, még  egy napon belül is több szerepkört töltök be és ilyenkor nem minden esetben kell, lehet csak női mivoltomhoz kapcsolódó tulajdonságaimat megcsillantani. Mindezek ellenére nem tudok, - és miért is kellene - kibújni a női szerepkörből a más szerepeimben, így én az élet valamennyi területén "a NŐ"-nek érzem magam, annak minden jellemzőjével együtt.

Dóri: Számomra a nőiesség a védjegyem vagyis probálom magam olyan nővé alakítani tudatosan, aki nekem a nőiességet megtestesíti! Egy jó praktika! Legyél tudatos, ha szeretnél célokat elérni az életben!

  

Ha  szeretnél többet megtudni a stílus és protokoll világáról, valamint ÖNMAGADRÓL KATTINTS IDE!

 

Győrfi Anett

Női Bizalmi Kör vezetője, sminkes 

 

Ha tetszett, amit olvastál, örülnénk a megosztásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket Facebookon és Instagramon!

fitmindpicilogo.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr9312458187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása