Motivációs Ötparancsolat

Vidám tanácsok azoknak, akik változást szeretnének az életükben

2017. március 09.

Neked mi ad erőt a hétköznapokban? Mitől kapsz szárnyakat?motivacio.jpg

Könyvet olvasol, mantrát ismételsz vagy álmokat szövögetsz? Edzel, minőségi időt töltesz a családdal, vagy filmet nézel?

Valahogyan fel kell töltődni, és motiválni magunkat minden egyes nap.

Ezt a saját bőrömön tapasztalom. Amíg nem kezdtem el foglalkozni magammal (kívül-belül) tudatosan, addig ki sem láttam az önsajnálatomból.

Miért kellett a délszláv háborúba – magyarként – beleszületnem? Megélni a nacionalizmust és a bombázást? Miért kell légzőszervi refluxal élnem? Miért, miért...

Hosszú idő múltán kattant csak valami odabenn, ami ráébresztett arra, hogy dühönghetek, panaszkodhatok, siránkozhatok, de...

Vajon segít?

Segít, ha nem élem az életem, csak megtörténik velem egy negatív sodrásban?

Pontot lehet tenni a siránkozás végére! Kell az elhatározás, csak egy apró lépés, ami elindítja az erőszerző lavinát.

A gyengeségeid nem kell, hogy lehúzzanak, a javadra is fordíthatod őket.

Én például a betegségem miatt táplálkozom egészségesen, és ezt ma már nem korlátnak, hanem egy hosszú távú, igazán jó befektetésnek élem meg. A kisebbségi mivoltomból "kiküzdeni" magam, nem egyszerű, még mindig dolgozom rajta, de közben büszke lettem arra, hogy egy olyan világot ismerek, amit csak kevesen, és újra tudom élvezni a szerb zenét és a könyveket.

A lendület, az erő és a mosoly, csak akkor nem tűnik el, ha megadod magadnak azt a legalább napi fél órát, amiben te vagy a főszereplő. Azt csinálod, ami téged boldoggá tesz.

Szeretem Zig Ziglar nagy igazságát megosztani:

Az emberek gyakran mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Nos, a fürdés sem... Ezért kell naponta megmártózni benne. 

 

Nekem rengeteg erőt ad a család, és az is, ha hallgatok valamilyen motiváló hanganyagot. A podcastok jöttek be leginkább. Van közöttük szakmai, kreativitással foglalkozó és személyiségfejlesztő. Hitet, információt és ötletet kapok.

Az elmúlt évek során összeállt számomra az öt alapigazság, amit mindig szem előtt tartok. Azt is mondhatnám ez a motivációs Ötparancsolatom.

 

Szeresd magad

Nem lehet elégszer elismételni, minden itt kezdődik!

Nézz bele reggel a tükörbe és köszöntsd magad nagy-nagy szeretettel. Akkor is, ha a ráncaid vagy a pattanásaid köszönnek vissza. Huhh, ez baromira nem könnyű - próbáltam / próbálom.

Amikor sikerül, akkor viszont erősebbnek érzem magam, pozitív a kisugárzásom, és ezt sokan észreveszik.

Kedves tudatos hölgyeim! Így fogadjon benneteket minden reggel a tükör: Gyönyörű vagy, értékes és áldott!youare_beautiful.gif

Együtt könnyebb

Értékeld a családod, a barátaid, és a jófej kollégáid!

Ha van körülötted néhány megbízható ember, akikkel mindent megbeszélhetsz, az élet kegyetlenségeit könnyebb elviselni. A boldog pillanatokat pedig megsokszorozzák.

A halálos ágyon az együtt töltött percekre és emberi kapcsolatokra emlékeznek vissza a legnagyobb szeretettel és hálával.

Becsüld meg a hozzád közel állókat, és élvezd a társaságukat!

azeletszep_orulj_neki.gif

Ha feladod, csak vesztes lehetsz

Kezdjük az elején. Ahhoz, hogy ne adj fel valamit, el kell kezdeni azt a valamit. Nevezzük ezt álom vagy cél megvalósításnak, mindegy. A lényeg, hogy ne halogass, az élet túl rövid.

Félsz a kudarcoktól? Ki nem?

Ha csak a kényelmes komfortzónában lubickolsz, soha nem leszel igazán büszke magadra, és egyszer csak azon kapod magad, késő...

Útközben jönnek majd az akadályok, és lesznek sikertelen kimenetelek, de ne feledd: elbukni nem szégyen, ha apait-anyait beleadtál.

Lehet szomorkodni egy ideg és kell is, de a lényeg: kelj fel, és menj tovább.

Mindenből van kiút.

Próbáld meg újra és újra. Egyszer sikerül.

neaddfel.gif 

Benned az erő, de néha kell a bátorítás

Vannak olyan helyzetek, amik (egy kis) félelemmel töltenek el: vizsga, prezentáció, repülőgépes utazás, bungee jumping, és ehhez hasonlók.

Te meg szeretnéd élni őket, túl akarsz lenni rajtuk. Készülsz testben-lélekben, de mégis ott a félelem, ami néha lebénít, és megállít.

Ekkor kell az a bátorítás. Számomra ez a férjem vagy egy jó barát biztató mondata és mosolya. És a kis tetkóim. Ha a két tetkómra ránézek, tudom honnan jövök, milyen erők hajtanak, és mit szeretnék. Az egyik a családom és a szeretet jelképe, a másik pedig az erőt szimbolizálja.

Nem kell magadra tetováltatni a motiváló jelképeid vagy mantrád. Megteszi egy post it és egy toll is, de a tükörre vagy a tenyeredre is írhatod.  puskaznier.gif

Örülj a legapróbb dolgoknak is

Ez is gyakorlás kérdése. Próbálj minden nap legalább öt dolgot észrevenni, ami téged boldoggá tesz.

Gondolj bele, már az is csoda, ha egészségesen felébredünk reggel. Kevésnek tűnhet, de akinek nem adatik meg, tudna róla mesélni, mit jelent. Figyeld a természetet, épületeket, a körülötted lévő embereket, biztosan találsz öt dolgot.

Ha eltölt közben a hála, még hatásosabb!

Most örüljünk annak, hogy itt a hétvége! vegrepentek.gif

 

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró

 

 

Téged mi motivál? Neked ki és mi ad erőt?

Írd meg nekünk a fitimindblog@gmail.com címre.

Írásodat a blogon is közzétesszük!

Motiváljuk magunkat és másokat, hogy boldog(abb) holnapra ébredjünk!

 

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 fitmindpicilogo.jpg

 

(Fotók: Google)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr1112324561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása