Könnyű, kókuszos rizskoch

2017. január 14.

Gyerekkorom egyik nagy kedvence a rizskoch, avagy rizsfelfújt. Nem változott ez most sem - imádom! -, csak a klasszikus verziója már nem fér bele az étrendembe.rizskoch.jpg

Elkezdtem törni a fejem, hogyan lehetne spórolni a kalóriákkal és a szénhidráttal. A NoCarb rizsszem tésztája a megoldás. Könnyedén variálható különböző gyümölcsökkel és fűszerekkel, én ma a kókuszos receptem mutatom meg.

Hozzávalók:
– Fél csomag (125g) NoCarb rizsszem tészta
– 20g kókuszreszelék
– 40g semleges ízű fehérjepor (pl. Scitec 100% Whey Protein vaníliás ízben) – elhagyható!
– 3 tojásfehérje (90g)
– 1 dl zsírszegény tej (pl. Riska 0,1%) – ez természetesen helyettesíthető bármilyen növényi tejjel, már készítettem kókusztejjel is (nagyon finom!)
– 1 ek semleges ízű, cukormentes pudingpor (kókusz/vanília/tejszín)
– 50g eritrit
– késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A rizsszem tésztát átmossuk, majd egy lábasban elkeverjük a kókuszreszelékkel és a pudingporral. Hozzáadjuk a tejet, majd folyamatos kavargatás mellett felforraljuk, addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félretesszük hűlni. Eközben a tojásfehérjéket az eritrittel és a szódabikarbónával kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a fehérjeport is.

Ha eléggé kihűlt a puding, óvatosan elvegyítjük a tojásos keverékkel. Előveszünk egy szilikon, vagy más tetszőleges formát, beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.

Tűpróbát érdemes alkalmazni, mert a tetején a tojás korábban kezd barnulni, mint ahogy a belseje megsül. Ha elkészült, fontos, hogy ne kezdjünk hozzá azonnal (bármennyire is szeretnénk), várjuk meg amíg kicsit összeesik, kihűl. A legjobb, ha hűtőben pihentetjük 3-4 órán keresztül.

Tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, vagy akár diabetikus csokiszósszal.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

Bablena Hajnalka

személyi edző és táplálkozási tanácsadó

bablena.hajnalka@gmail.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr6212124219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása