Takarítsd ki az életed!

Szabadulj meg az új évben azoktól, akik csak viszik az energiád

2016. december 30.

Gondold át jól, kik azok, akik miatt igazán sok bosszúság, csalódás és szomorúság ért ebben az évben. Jövőre pedig legyen az az egyik cél, hogy kitakarítod őket az életedből.

 meregtelenits.jpg

Persze, tudom az anyukák is sokszor felbosszantanak bennünket, de bele kell törődni, hogy a szülőket csak másként lehet kezelni, vagy másként kell velük kommunikálni, de ők az életed része. (Ez az én véleményem.)

Fel kell ismerni azokat a "jóakarókat", akik viszik az energiánkat, de cserébe semmit nem adnak, vagy csak vajmi keveset. Ki kell őket söpörni az életünkből. Olyan ez, mint a szervezetnek egy jó kis méregtelenítés.

Gondoljuk át, legyünk merészek, és méregtelenítsünk!

Én úgy döntöttem, az új évben (még) bátrabb leszek, és nem fogok félni (még több) NEMet mondani.

Az élet rövid, emberek!

Takarítsuk ki azokat a „barátokat”, (távoli) rokonokat, ismerősöket, főnököket akik:

1. HAZUDTAK NEKÜNK

Ha rajtakapsz valakit egyszer és még egyszer a hazugságon, óvakodj. Abban az emberben nem lehet megbízni. Bizalom nélkül pedig nem lehet (jó) kapcsolatot fenntartani. Felesleges erőlködni.

2. NEM TISZTELNEK BENNÜNKET

A tisztelet nagyon fontos. Itt nem arra gondolok, hogy nem lehet poénkodni, viccelődni egymással. A határokat viszont minden téren érezni kell. Nem lenne ez olyan nehéz, ha mindannyian figyelnénk is a másikra, vagy tényleg meghallanánk, amit mond.

3. KIHASZNÁLNAK

Folyton szívességet kérni nem szép dolog. Csak bele kéne képzelni magát egyeseknek annak az embernek a helyzetébe, akit folyton ugráltatnak. Persze ez empátia nélkül igen nehéz.

A lényeg, hogy adni jó, de bizonyos helyzetekben, kapcsolatokban, igenis szükség van az egyensúlyra.

4. FOLYAMATOSAN LEHANGOLNAK

Egy kapcsolat nem állhat abból, hogy az egyik fél az állandó lelki szemetesláda. Ha valaki folyton negatív, állandóan panaszkodik, és nem sikerül felrázni egyszer sem, lássuk be, kár az energiáért, a pohár úgyis mindig félig üres lesz.

Nem egyszerű elvágni a kapcsolati fonalakat. A saját érdekünkben viszont meg kell tenni, ha nem radikálisan, akkor szépen lassan, fokozatosan. Ezt érezni fogjuk.

Ha kitakarítottunk, biztosan sokkal több minőségi időnk lesz, azokra akik megérdemlik, és magunkra is. Aztán pedig teljes tüdővel beleszippanthatunk a tiszta és friss levegőbe!

  

(Fotó: Pinterest)

 

Rizsányi Rózsa

szerkesztő, szövegíró, tartalommarketing-blogger

 

(Források: HR Portál és thepowerofideas.ideapod.com; Kép: Pinterest)

 

Ha tetszett, amit olvastál, nagyon örülnénk a megosztásnak és a hozzászólásnak! :-)

 

HOGY NE MARADJ LE A LEGFONTOSABBAKRÓL!

Íratkozz fel hírlevelünkre!

HA MÉG TÖBB MOTIVÁCIÓRA VÁGYSZ!

Kövess bennünket FacebookonInstagramon és Pinteresten!

 

fitmindpicilogo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitmind.blog.hu/api/trackback/id/tr6112083087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
-->
süti beállítások módosítása