Még mindig lázban ég az ország, hála a focicsapatunknak. Le a kalappal fiúk! A hétvégi receptemmel is előttük tisztelgünk. Köszönjük a sok boldog és izgalmas percet!
Egyszerűen imádom ezt az ételt! Könnyen elkészíthető, laktató, tele van zöldséggel, a csirkében ott a protein, a rizs gluténmentes. Kell ennél jobb?
Jöjjön a kedvenc lecsós csirke ragum - magyarosan tálalva.
Hozzávalók:
Kb. 500 g csirkemell filé kis kockákra vágva
Egy nagyobb edényben (én wok-ot használok), felhevítjük a kókuszolajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és kicsit pirítjuk, majd mehet hozzá a pipihusi. Fűszerezzük gazdagon.
Ha kifehéredett mindenhol, hozzá lehet adni a maradék zöldséget, és addig főzzük - közepes lángon néha átforgatva -, míg a zöldségekből egy kellemes pépes ragu nem zubog a megpuhult húskockákon.
Én magában szoktam fogyasztani, vagy cukormentes csemegeubival. Lehet rizzsel, tükörtojással is gazdagítani, annak aki a klasszikusabb vonalat kedveli.
Jó étvágyat!
A foci Eb-hez pedig további jó szurkolást!
Bablena Hajnalka